About

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Više o BioIstri

BioIstra je udruga osnovana 23.11.1998. godine s ciljem promicanja održivog razvoja u Istri. Sudjelovali smo na mnogim sajmovima za promociju Istarskog proizvoda i proizvođača, kao i na mnogim konferencijama.

Naša voditeljica Vlasta Radoičić je magistar biotehnoloških znanosti, dipl. ing. biokemijskog i prehrambenog inženjerstva, te nutricionistica i profesorica gastronomije. Također ima ulogu savjetnice za održivi razvoj Istarske županije, te je uvijek na raspolaganju za pomoć članovima udruge za pitanja iz navedenih domena.

Mnogi od naših članova su volonteri i prijatelji udruge koji dijele zajedničke ciljeve: održivost bioraznolikosti i prirodnog bogatstva naše prekrasne regije, postizanje veće efikasnosti proizvodnje uz očuvanje prirodnih bogatstava, te međusobna pomoć kroz bolje povezivanje svih uključenih u život Istre.

NAŠI CILJEVI

Ciljevi udruge BioIstre su raznoliki ali svi imaju jednu zajedničku crtu: održivi razvoj Istre! Načini na koji to namjeravamo postići su:

Organizacija međunarodnih sajmova izvornih i ekoloških porizvoda.

Realizacija okruglih stolova i tematskih radionica

Marketinška priprema i valorizacija Istarskih izvornih i autohtonih proizvoda, te ekoloških proizvoda kroz kontrolu i označavanje markicom “Istarske kvalitete”

Projekti za upoznavanje i animaciju građana za selektivno prikupljanje otpada i rješavanje dijela otpada kroz porcese kompostiranja

Predavanja i radionice kompostiranja, permakulture i bio-dinamičke proizvodnje

Organizacija ekološkog retrea kroz realizaciju podprojekata osobnog rasta, motivacijskog govorništva, radionica business consultinga i coachinga, gastro-doživljaja s izvornim i autohtonim namirnicama, zaštitu i poboljšanje zdravlja korištenjem izvornih istarskih metoda i receptura

Oblikovanje projekta centra održivosti i kvalitete života kao preduvjeta proširenja ponude na nacionialno i međunarodno tržište.

Organizacija Team-buildinga za upoznavanje sa strategijom razvoja poljoprivrede, zaštite okoliša i drugih važnih događaja potrebnih za održivi razvoj svake tvrtke ili poduzetnika.

Pomoć i savjetovanje, kao i usluga izrada Web stranice, facebook stranice kao i SEO za Google.

Sudjelovanje na radionicama, seminarima i predavanjima važnim za pronalaženje i jačanje proizvodnje izvornih, autohtonih i ekoloških proizvoda

Edukacija i informiranje kroz savjetodavnu službu za projekte održivog razvoja, ekološke poljoprivrede, proizvodnje izvornih i autohtonih proizvoda te ruralnog i agroturizma.

Poticanje sudjelovanja javnosti u procesu odlučivanja kod donošenja zakona o zaštiti okoliša

Informiranje građana o temema vezanih uz zaštitu zdravlja i prirode

NAŠA VIZIJA I ŽELJE

Naša vizija je visokoučinkovita proizvodnja koja poštuje načela ekološkog i održivog razvoja, kako bismo istovremeno uživali u sadašnjosti te sačuvali našu Istru i za buduće generacije

mr. sc. Vlasta Radoičić

Savjetnik za bio-proizvodnju

Naša voditeljica Vlasta Radoičić je magistar biotehnoloških znanosti, dipl. ing. biokemijskog i prehrambenog inženjerstva, te nutricionistica i profesorica gastronomije. Također ima ulogu savjetnice za održivi razvoj Istarske županije,  te je uvijek na raspolaganju za pomoć članovima udruge za pitanja iz navedenih domena.

U Nastavku pogledajte održane evente

Dragi prijatelji,

Nakon završetka naše prve serije, događaj koji radim ono što volim, održan je u srijedu, 22.02.2017. u Poreču, zahvaljujemo vam što ste nas podržali i pridonijeli vašem sudjelovanju, sponzoriranju ili promociji. Zahvaljujući našim gostima: Dubravka Orlić Bašlin, Ivan Damjanić, Dražin Živko, Damir Šturman i Aleksandar Stefanov, a naravno i naši patroni Valamar hoteli – posebno Valamar-DIAMANT Hotel Poreč i Istarska županija – Upravni odjel za poljoprivredu, lov i šumarstvo i salon ljetnikovac Valentina.

Radujemo se vašim pozitivnim reakcijama i nadamo se da ćemo se moći družiti iu budućnosti koje pripremamo. Stjecanje novih znanja i razmjena iskustava i dijeljenje jedni s drugima i dalje će biti temeljna misija. Međutim, imperativ je pokazati javnosti da postoje ljudi koji rade ono što im se sviđaju.

Srdačno vas pozdravljamo i zahvaljujemo vam što ste izravno ili neizravno sudjelovali u događaju. Ja radim ono što volim.

S poštovanjem,

 

VLASTA

Top