Osnivanje podružnice BIOISTRA Poreč

BIO ISTRA osnovala svoju podružnicu za Poreč

Udruga za promicanje održivog razvoja i kvalitete života BIO ISTRA osnovala je početkom ovog mjeseca svoju podružnicu za područje Poreštine – BIOISTRA Poreč. Na konstituirajućoj sjednici, održanoj putem ZOOM-a, za predsjednicu je izabrana Ksenija Selimović, za dopredsjednicu Sandra Šoljak, a za koordinatoricu Lilien Sinožić.

Novo rukovodstvo je izradilo plan rada podružnice, koji uključuje prvu akciju već ove subote i uređenje eko-oaze s učionicom na otvorenom. Eko-oaza je planirana na zemljištu na Grbini, nedaleko od Musaleža, koje je Grad Poreč netom dodijelio udruzi BIO ISTRA na korištenje bez naknade, prvenstveno radi provođenja projekta “Ekosfera Poreč”, potvrdila nam je predsjednica udruge mr. sc. Vlasta Radoičić.

Prva ekološko – edukativna akcija BIOISTRA-e Poreč zakazana je za subotu, 10. travnja, s početkom u 10 sati. Dobrodošli su svi zainteresirani građani, a okupljanje je na Žatiki, na parkiralištu ispred gradskog groblja. Uslijedit će čišćenje i uređivanje eko-oaze, branje samoniklog timijana (majčine dušice) te prateće edukativne aktivnosti na temu važnosti aromatičnog bilja i njegove prerade. Sudionici će biti podijeljeni u grupe od pet osoba, kako bi mogli ispoštovati sve propisane protuepidemiološke mjere. Zainteresirani svoj dolazak mogu najaviti telefonom na brojeve 0919101526 (Ksenija) ili 098637459 (Sandra) ili na email adresu info@bioistra.hr

Zanimljivo je spomenuti i da je porečka podružnica treća osnovana tijekom 2021., nakon onih u Rovinju i Livadama, a njihova je zadaća omogućiti bolju komunikaciju među članovima te brži protok informacija, više cilljanih druženja i aktivnosti na pojedinim područjima. Udruga BIO ISTRA, koja ima sjedište u Poreču, ali djeluje na području cijele Istarske županije već 23. godinu, time je potvrdila da unatoč problemima koje svima uzrokuje COVID 19, snažno nastavlja sa svojim aktivnostima koje uključuju i savjetodavnu službu i promociju ekoloških proizvoda. Središnjica će se ubuduće više posvetiti radu na projektima, jačanju institucionalnog kapaciteta udruge, javnom zagovaranju i senzibiliziranju za teme održivog razvoja i kvalitete života. Više o radu udruge moguće je saznati na službenim internetskim stranicama www.bioistra.hr.

Top