Podrška projekta EKOSFERA POREČ – PUTEM RUŽMARINA

Zahvaljujemo se izvoditeljima, učesnicima, članovima, prijateljima i simpatizerima na učešću u provedbi programa EKOSFERA. Posebno nas vesele financijske potpore, suradnje, sponzorstva te naravno pokriviteljstva projektu EKOSFERA POREČ PUTEM RUŽMARINA.

Hvala Vam!
Nastojati ćemo opravdati ukazano povjerenje.

Srdačno
mr.sc. Vlasta Radoičić, dipl.ing
Voditeljica projekta

Podrška gradonačelnik grada Poreča – Parenzo gosp. Loris Peršurić

dr. sc. Ezio Pinzan, pročelnik upravnog odjela za poljoprivredu Istarske Županije

Poštovani,

projekt Putem ružmarina nastao je iz projekta Ekosfera Istra kojeg udruga BIOISTRA već pet godina provodi u suradnji sa Istarskom županijom na razini unaprjeđenja kvalitete života ruralnog prostor- pogotovo  OPG-a. Smatram da takvi projekt kao što je „EKOSFERA POREČ – PUTEM RUŽMARINA“ , lokalne razine, uvelike potiču građane na podizanju svijesti o važnosti ekološke poljoprivrede te važnost Istre kao BIO regije.

Posebno me veseli ova razrada projekta koja uključuje djecu i mlade u njegovu realizaciju, jer mu to osigurava samodrživost. Stoga čestitam BIOISTRI na Projekta Ekosfera Poreč – Putem Ružmarina te se nadam da će u tom duhu udruga i dalje nastaviti svoj rad. 

Dr.sc. Ezio Pinzan, pročelnik

 ISTARSKA ŽUPANIJA – REGIONE ISTRIANA

ISTARSKA ŽUPANIJA – REGIONE ISTRIANA
Upravni odjel za poljoprivredu,
šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo
M.B. Rašan 2/1
52000 Pazin

Nadia Štifanić Dobrilović – Zamjenica gradonačelnika / Vicesindaco – Grad Poreč – Parenzo

I ovim projektom udruga Bioistra pokazala je veliki interes i senzibilitet prema svemu onome što može doprinijeti poboljšanju kvalitete života u našem gradu, imajući u vidu potrebu da se među našim sugrađanima uvedu i neke novosti koje mogu učiniti da Poreč bude prepoznat kao grad koji stvarno živi u sinergiji s prirodom.
Još intenzivniji i konstantniji uzgoj aromatičnog bilja sigurno je pravi put jer osim potvrde o važnosti ukusnog i skladnog uređenja javnog i privatnog prostora, donosi i mnogobrojne dobrobiti za zdravlje, što je posebno važno.
Isto je tako važan i ekonomski aspekt koji može snažno potaknuti lokalne poljoprivrednike da u svoju ponudu uključe i aromatsko bilje i prerađevine istih, u ovom slučaju ružmarina. Budući da je Poreč član mreže Organskih gradova, sigurno se i kroz ovaj projekt može učiniti da se aromatične biljke uzgajaju baš na ovaj način što uvelike može pridonijeti i plasmanu na mnogo širem tržištu.
I na kraju, ali ne manje važna, činjenica je da miris ružmarina, blag, a istovremeno ljekovit može ostati upečatljiv u najljepšim sjećanjima mnogobrojnih gostiju koji posjećuju naš grad, što je sigurno vrlo bitan i važan segment za snažnu podršku i ovom lijepom projektu.

dr.sc. Elio Štifanić, dipl.oec, univ.spec.iur

Lijepi pozdrav, 

Na žalost zbog drugih obaveza neću se moći uključiti danas, ali pratim i pratimo rad udruge i sa ponosom možemo reći da podržavamo vaš rad. Ova zadnja aktivnost vidim da zaokružuje jednu lijepu priču, a kako mislim da sve predavače poznajem, vjerujem odnosno, siguran sam, u kvalitetu predavanja.

Uz sve najbolje želje za nastavak rada udruge želim vam i plodonosan rad na današnjoj konferenciji

…i da, mogu reći da je naša podrška išla u prave ruke i da ste opravdali ukazano povjerenje.

dr.sc. Elio Štifanić, dipl.oec, univ.spec.iur
Zamjenik gradonačelnika / Vicesindaco / Deputy mayor
Grad Poreč – Parenzo
Città di Poreč – Parenzo

Podržavamo rad Udruge za promicanje održivog razvoja i kvalitete života, Poreč odnosno  projekt EKOSFERA POREČ – PUTEM RUŽMARINA koji se provodi u suradnji sa gradom Porečo-Parenzo u ciljem unapređenje ekološke kvalitete života u našem gradu kako bi isti bio sastavni dio mreže ekoloških gradove Evrope te visoko na listi gradova ekološke prepoznatljivosti. 

Pozdravljamo projekt koji će našem gradu donijeti nove brendove i veću prepoznatljivost te bogatiju i kvalitetniju valorizaciju turističke ponude na evropskom i svjetskom tržištu a nadasve kao projekt zaštite i očuvanja prirode na dobrobit svih naših građana i posjetitelja.

Iskazujemo želju da u skladu s našim mogućnostima doprinesemo ostvarenju predmetnog projekta.

S poštovanjem

Milan Laković, dipl.ing

Direktor

Poštovane kolegice i kolege, drage prijateljice i prijatelji,
Na žalost prekasno sam vidio objavu za “ZAVRŠNU KONFERENCIJU – Ekosfera Poreč – 
“Putem ružmarina”
 no izuzetno mi je drago da se ideja provodi. 
Smatram da upravo ovakav pristup doprinosi kvalitetnijoj percepciji prirode i prirodnih vrijednosti u podizanju kvalitete života ljudi, ekološkoj svijesti i na kraju blagotvornom djelovanju prirode i njenih sastavnica na fiziološki i emotivni život čovjeka!
S poštovanjem

Davorin Marković, viši stručni savjetnik pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja

“Slogan našeg vizualnog identiteta „Ti nas upotpunjuješ“ govori u prilog velikom entuzijazmu svih involviranih u turistički proces da našim gostima pružimo nezaboravne trenutke u Poreču.

Upravo iz tog razloga podržavamo projekt koji podupire prepoznatljivost grada Poreča putem blagotvornog mirisa ružmarina. Želimo da se gosti koji dođu u Poreč zauvijek zaljube i njegove opojne mirise”

S poštovanjem

Nenad Velenik
Direktor ureda / Office Director
Turistički ured / Tourist Office

Turistička zajednica Grada Poreča / Poreč Tourist Board
Zagrebačka 9, 52440 Poreč, Hrvatska

Čestitke Udruzi Bioistra i gđi Vlasti Radoičić na organizaciji uspješne konferencije EKOSFERA POREČ PUTEM RUŽMARINA. Udruga Bioistra već dugi niz godina sudjeluje na našoj manifestaciji Festival samoniklog bilja sa zanimljivim temama kako bi nam približila prirodu a sve u skladu sa održivim razvojem.  Radujemo se budućoj suradnji na zajedničkim projektima te želimo da zahvaljujući gđi. Vlasti  i njezinom timu cijela Istra miriše… miriše na još..

Lijep pozdrav iz Kršana,

Ariana Brnetić , mag.oec.

Direktorica Turističke zajednice općine Kršan

Dubravka Orlić Bašlin – Svijet Biljaka

Odgovori

Top