Projekt EKOSFERA POREČ – Poreč grad koji miriše, miriše na još.

U Maloj vijećnici 12.08.2019.Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i Vlasta Radoičić, predsjednica udruge Bio Istra, potpisali su ugovor o sufinanciranju projekta „EKOSFERA POREČ – Poreč grad koji miriše, miriše na još.“

Ovim ugovorom udruga Bio Istra osigurala je dio sredstava je za svoj novi projekt čiji je cilj implementirati aromatično bilje u javne sfere Poreča. U prvoj fazi projekta cilj je implementirati ekološki sadni materijal ljekovitog i aromatičnog bilja na područje školskog vrta Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića gdje će se odvijati pokazne vježbe i radionice, sa svrhom da taj vrt jednoga dana preraste u ogledni primjer i/ili turističku atrakciju. Pri realizaciji projekta ključna je i suradnja s poljoprivrednom školom oko ekološkog sadnog materijala da bi se osigurala prava kvaliteta ekoloških sadnica kojih je na tržištu zapravo vrlo malo. U drugoj fazi projekta – ekološke sadnice ljekovitog i aromatičnog bilja implementirat ćemo u strukturu grada, u naše ulice, u suradnji s našim poduzetnicima, na način da turist ili bilo tko, tko ode iz našeg grada, ode s određenom aromom koja bi trebala biti prepoznatljiva. Zajedno sa strukturama grada odlučit ćemo o kojoj će se kulturi raditi, koja bi osim vizualnog izgleda imala i aromu prepoznatljivu za naš grad.

Radujemo se početku projektnih aktivnosti i ponovnom druženju s već poznatim i novim licima s kojima ćemo imati priliku surađivati. I ovoga puta, kao i u provedbi većine projekata, uključivat ćemo volontere/rke u naš rad, a o svemu ćemo vas pravovremeno izvještavati na našoj web stranici (rubrika “o nama” kao i  “blog – novosti”), te na Facebook i Instagram stranicama.

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli savjetima, vremenom i trudom u fazi pripreme projekta.

Veselimo se zajedničkim aktivnostima i nadamo se dobrim rezultatima doprinijeti unaprijeđenu kvalitete života u našem gradu, a sve na dobrobit prirode i očuvanja okoliša te unaprijeđenu stanja na području ekološke poljoprivredne proizvodnje i odgovornog i održivog turizma. Zahvaljujemo se Gradu Poreču i Istarskoj županiji na ukazanom nam povjerenju.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Top