BioIstra nastavlja s Ekosferom: Eko! Impjantajmo ružmarin u OŠ Finida

Udruga za promicanje održivog razvoja i kvalitete života Bioistra odškrinula je vrata u čarobni svijet aromatičnog bilja za prvašiće porečke Osnovne škole Finida. Početkom tjedna je, naime, u školi održana edukativno-informativna radionica iz projekta Ekosfera Poreč – Eko! Impjantajmo ružmarin. Učenici prvog “a” razreda (učiteljica Ivana Županović Babić) doznali su čime se to bavi Bioistra, crtali i opisivali svoje najdraže aromatične biljke, učili o karakteristikama ružmarina i doznali detalje projekta koji će ga uskoro donijeti u njihov školski vrt. Kroz igru i zagonetke, na ležeran i zanimljiv način mališanima su ove teme približile koordinatorica projekta prof. Dajana Bošnjak i magistra pedagogije Monika Terlević.

– Mališani su pokazali znanje o ovoj tematici, bili su izuzetno zainteresirani i kreativni.  Zaista nas veseli nastavak suradnje s Osnovnom školom Finida na ovom našem projektu. Slijedeći će korak biti uređivanje učionice na otvorenom i školskog vrta koji će zamirisati ružmarinom, jer ćemo početkom slijedeće školske godine zajedno zasaditi sadnice te aromatične biljke, rekla je Bošnjak.

Na važnost uključivanja najmlađih građana u ostvarivanje projekata za unapređenje kvalitete života i promicanje održivog razvoja, ukazala je Monika Terlević. Primijetila je i da je školarcima to vrlo interesantno te da se iznimno vesele i budućim aktivnostima.

– Zahvaljujemo timu Bioistre na prekrasnom projektu i inicijativi. Djeca su oduševljena radionicom i “tetama”. Atmosfera je bila opuštena i dinamična, prilagođena njihovom uzrastu, a tema vrlo zanimljiva. Ukratko – predivno iskustvo! Veselimo se budućim susretima i s radošću očekujemo Bioistru ponovno u našoj školi, poručila je ravnateljica OŠ Finida Anita Sijerković – Radin.

Projekt Ekosfera Poreč – Eko! impjantajmo ružmarin treći je od projekata Ekosfera Poreč. Financira ga Grad Poreč, uz sufinanciranje Istarske županija, a cilj mu je implementiranje ekološki uzgojenog ružmarina, kao karakteristične autohtone aromatične biljke, u javni prostor Poreča te senzibiliziranje javnosti o prepoznatljivosti Poreča kao ekološki osviještenog i zdravog grada, upravo kroz miris ružmarina.

Odgovori

Top