Podrške radu Skupštine udruge BIO ISTRE održane 12.02.2021.

Uvijek nas posebno obraduju podrške i potpore naših suradnika i prijatelja udruge.

Loris Peršurić, gradonačelnik grada Poreča – Parenzo

Poštovani, hvala na pozivu za sudjelovanje na redovnoj skupštini udruge Bio Istra.

Uvijek mi je zadovoljstvo pratiti rad naših lokalnih udruga, jer njihovi projekti doprinose tome da Poreč bude bolji i ljepši grad za život svim generacijama. Bio Istra je udruga koja uvijek ima nove projekte, ideje i aktivnosti za očuvanje naših domaćih i autohtonih proizvoda. Ali isto tako vaši projekti su usmjereni i na kvalitetu života u našem gradu, sve na dobrobit prirode i očuvanja okoliša, te unaprjeđenje stanja na području ekološke poljoprivredne proizvodnje i odgovornog i održivog turizma.

Nedavno sam imao prilike sudjelovati u vašoj on line konferenciji o vašem projektu „Grad koji miriše, miriše na još“ i „Putem ružmarina“, te se veselim i narednim aktivnostima Bio Istre i rezultatima koji će obogatiti naš grad. Želim vam dobar rad u nastavku skupštine.

Ezio Pinzan, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Istarske županije

Poštovani,
Povodom redovne skupštine Udruge Bio Istre pozdravljam sve članove, volontere simpatizere.
Godinama pratim Vaš rad i djelovanje u ekološkoj poljoprivredi u suradnji sa OPG, lokalnim jedinicama samouprave i građanima, a zadnje vrijeme me posebno veseli činjenicom da se povezujete sa onim najmlađim i prenosite im značenje i važnost ekološke poljoprivrede jer oni su naša budućnost.
Istarska županija će uvijek poduprijeti rad udruga koje potiču poljoprivrednu, a posebno ekološku proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda.
Stoga čestitam BIO ISTRI na radu i trudu, te se veselim Vašim novim aktivnostima zajedničkim projektima.
Lijepi pozdrav

dr. sc. Sven Maričić, izv. prof. – Ravnatelj Znanstveno-tehnološki institut VISIO, Sveučilište Jurja Dobrile

Poštovani,
uz srdačne čestitke povodom 23. godišnjice osnivanja i kontinuiranog rada udruge, upućujemo pismo podrške i potpore vrijednom radu i rezultatima udruge Bio Istra. Zahvaljujući Vašem kontinuiranom djelovanju prepoznaje se senzibilizacija javnosti grada, županije i šire regije u području održive ekološke proizvodnje. U današnjem brzo rastućem tehnološkom okruženju, poticanje i održavanje programa iz domene ekološke proizvodnje i unaprijeđenje kvalitete života daje se direktan doprinos razvoju održivosti. Uz najbolje želje za nastavkom kvalitetnog rada i daljnjem postizanju dobrih rezultata, srdačno Vas pozdravljam.

Jasna Damjanović – ravnateljica Centra za kulturu Brač

Dragi prijatelji,
bilo mi je iznimno zadovoljstvo prisustvovati Skupštini BIO ISTRE održanoj na zoom platformi 12. veljače 2021. Kao ravnateljici triju muzeja u sklopu Centra za kulturu Brač, posve mi je jasno koliko je važna suradnja ustanova i lokalne zajednice za razvoj cjelokupnog društva. Upravo BIO ISTRA kao udruga za promicanje održivog razvoja i kvalitete života u tome je pokazala iznimnu uspješnost. Projekti koje provodite promišljeni su i kvalitetni, a njihov utjecaj u zajednici doista je vrijedan.
Drago mi je da sam ukratko mogla predstaviti i naš projekt “Eko muzej Pustinja Blaca” kojim se provode i planiraju mnoga unaprjeđenja muzejskoga programa prema eko – muzejskom konceptu te nova rješenja za korištenje obnovljivih izvora energije i poticanje gospodarstva koja uključuju i revitalizaciju ekološke poljoprivrede. Naš muzej ovdje postaje sredstvo za opći razvoj društvene zajednice, obuhvaća čitav prirodni ambijent i kulturni milje, te ističe važnost suradnje, posebice sa zainteresiranim udrugama građana.
U projektima koje provodi BIO ISTRA moguće je pronaći pravu inspiraciju i mnoge mogućnosti za suradnju osobito na području razvoja ekološkog uzgoja ljekovitog i aromatičnog bilja koje je svojedobno raslo i mirisalo na cijelom području zaštićenog krajolika Pustinje Blaca.
Uz kvalitetu savjetodavnog rada vaših stručnjaka, želim istaknuti neizmjernu vrijednost volonterskog rada članova BIO ISTRE kao primjer snažnog i plemenitog doprinosa ljepšem i kvalitetnijem životu sviju nas.

Marko Ferenac – Općinski načelnik Vižinada

Poštovana,
Općina Vižinada-Visinada podržava rad Udruge za održivi razvoj u Istri BIOISTRA, te se osobito veselimo početku realizacije projekta “EKOSFERA ISTRA – Županija koja miriše” u sklopu kojega će se javne prostore na našem području oplemeniti izabranom ekološkom aromatičnom biljkom koja će učiniti našu općinu prepoznatiljivom, zdravstveno kvalitetnom i ugodnijom za život, a sve to na dobrobit naših stanovnika i posjetitelja. Također, veselimo se nastavku projekta koji je započeo u Poreču, a kojim će se oplemeniti i okoliš našeg novog dječjeg vrtića, kao i provesti aktivnosti senzibilizacije djece u njihovoj najranijoj dobi, a u konačnici i svih naših sugrađana, o važnostima ekološke poljoprivrede i ekološkog aromatičnog bilja.
Vašoj Udruzi, članvoima i novom rukovodstvu, želim puno uspjeha u daljnjem radu te vjerujem kako će projekti koje provodite biti poletak jedne uspješne i dugoročne surdanje s Općinom Vižinada-Visinada

HVALA VAM!
Predsjednica skupštine
VLASTA RADOIČIĆ

Odgovori

Top